Nesbyen skal bli en attraksjon for terrengsyklister

«Nesbyen er med i Hallingdalsprosjektet ‘Tråkk’n’Roll’, som har som mål å skape vekst i Hallingdal gjennom utvikling av terrengsykkeltilbudet», skriver Nesbyen Turist- og Næringsservice i en epost til oss, og spør i samme anledning: «Hva kan du gjøre for at Nesbyen kan bli en god terrengsykkel-destinasjon?»

Noe av svaret er at du – i første omgang – tar med deg din sykkelentusiasme til et informasjonsmøte i Nesbyen Helse- og servicesenter tirsdag 22. september kl 9:00.

Da kommer også «Allegra Tourismus», og de har med en rykende fersk tiltaksplan i bagasjen.

Det er gode grunner til at turistnæringen i Hallingdal er involvert i dette prosjektet, og noen av dem er at:

  • markedet er i vekst både i Norge og internasjonalt
  • flere regioner rundt oss satser allerede offensivt på å utvikle terrengsykkelproduktene
  • vårt nettverk av stier og fjellveger i Nes og Hallingdal er omfattende og naturen er enestående
  • Nes er også med, som alle andre Hallingdalskommuner

Jobben med dette prosjektet har pågått siden mai,  og det er lagt ned utallige timer i sykkelsetet. Mer enn 500 innspill fra Hallingdal har funnet vei til MTB Agent appen.

Nå er resultatet klart, og Claude Balsiger fra Allegra Tourismus tar turen til Hallingdal og presenterer tiltaksplanen som skal gjøre Nesbyen-området til Norges beste terrengsykkelregion.

Han skal fortelle oss hva som har blitt registrert i Nesbyen av stier, hva syklistene har sett og opplevd underveis, hvilke tilbud som er bra og hvilke som er dårlig, hvor man kan overnatte og hvor man kan spise.

Han vet også hva som kan og bør forbedres, og hvordan man utvikler produktet videre i framtiden for å styrke Nesbyen sitt grep på terrengsykkelmarkedet.

«Forventer du en utvikling av Nes som en spennende reiselivs-destinasjon og en god terrengsykkel-destinasjon, bør du komme på dette korte informasjonsmøtet på Nesbyen», avslutter Nesbyen Turist- og Næringsservice.

Påmeldingfrist er fredag 18. september. Du finner invitasjonen på Tråkk’n Roll-bloggen, og på denne Facebook-siden.


ID-100106091Illustrasjonsfoto: «Silhouette Family» av arztsamui (FreeDigitalPhotos.net)