Løypekjøring på sporet

Det skal bli skispor i vinter også.

Det er nå inngått avtale mellom Nes Fjellheim Løypelag (NFL) og Fekjan/Brynhildstjern sameige (FBS) om løypekjøring for vintersesongen 2012-2013.

Hovedtrekkene i avtalen:

  • Trasé: Fra Trommenatten via Brynhildstjern til Hallingnatten, en strekning på ca 7 km.
  • Prepareringsgrad: I sesongen skal løypa prepareres hver lørdag morgen, hver søndag morgen hvis mer enn 5 cm upreparert snø i løypa, hver morgen i jule-, vinter- og påskeferie om snøforholdene tilsier det. Jula regnes fra 2. juledag.

Last ned hele avtalen her.

Du kan følge løypemaskinene i Trondrudmarka fra minutt til minutt her.

2 kommentarer til “Løypekjøring på sporet”

  1. Blir det løyekjøring opp til Trommenatten i vinterferien i uke 9 for Buskerud/Hordaland i år? Det var det dårlig med det i slutten av uke 9 i fjor, noe som førte til at det var flere missfornøyde skigåere som var ute og gikk. I avtalen er kun vinterferien nevnt, og ikke vinterferiene (uke 8, uke 9 osv.).

  2. Jeg sendte din forespørsel videre, og styreleder i NFL, Geir Nordeng, svarer som følger:

    «Når det gjelder avtalen NFL har med Nesbyen Alpinsenter og Fekjan Brynhildstjern sameie om kjøring i vårt område så skal det kjøres løyper i 2 vinterferieuker. Dersom noen registrerer at dette ikke blir gjort (slik som i fjor) er det viktig at jeg får melding om dette med en gang det blir registrert slik at jeg kan ta det opp med løypekjørerne.

    Jeg legger ved hovedavtalen som ble korrigert i 2010 med hensyn til dette med 2 vinterferieuker. Jeg legger også med tilleggsavtalen som nevner midtukekjøring.»

    Du finner avtalene det refereres til på http://tverrlie.no/dokumentarkiv/

Det er stengt for kommentarer.